Programma's

>  Geile Vla   Nee het is niet wat u denkt dat het is, maar lekker is het wel. In dit avondvullend programma neemt Höllenboer u mee op reis ...meer

>  Lik mie nie   Het lijkt wel of alles in dit ondermaanse voor meerdere uitleg vatbaar is. Helaas geeft dat maar al te vaak reden tot twist en tweedracht ... meer

>  Pip an de vetveere   Het overkomt ons allemaal wel, en doorgaans als de ’R’ in de maand is. Opeens word je overvallen door dri- of virussen en dan begint ... meer

Alle info  over onze programma's

Speellijst

Artikelen in Shop

Laatste Nieuws

Opname nieuwe nummers

De komende weken is Hollenboer weer  druk  in de Hillroad Studio van Ruud Thijs voor de opnames van nieuwe nummers. Kijk op onze facebook pagina voor meer foto's.  

Hillroad records

Opnames bij RTV Oost

Vanmiddag was Hollenboer in de studio bij @rtvoost waar we 5 akoestische liedjes op hebben genomen met Bas Treffers en Peter Heideman.

Welkom

Welkom op de website van Sallands cabaret trio Höllenboer.

Op onze, vernieuwde, website vindt je alle informatie over  Höllenboer,  Höllenboer bestaat uit Gerard Oosterlaar, Bas van den Toren en Hans Nieuwenhuis.

Eerst maar eens wat verwachtingen om zeep helpen. Nee, dat ene liedje spelen ze niet. Nee, ook niet als u het heel lief vraagt. Nergens voor nodig. Want dat ene liedje kent u namelijk al :-) .

Met hun toevallige hit Busje komt zo veroverde Höllenboer in 1995 de halve wereld. Gerard Oosterlaar en zanger/gitarist Bas van den Toren ondergingen het met een glimlach. Nooit gewild, wel gebeurd, hard gelachen. Met één groot nadeel: voor het grote publiek bleven ze daarna altijd de jongens van "het busje".

Jammer,  want een veel beter bewaard geheim dan het  veelbesproken  busritje is  dat  Höllenboer prachtige liedjes  en conferences maakt. Dat hoef je ze in de geboortestreek  Salland niet  te vertellen.   Sporadische  optredens in  de  regio tussen  - zo  pak'm beet -  de  IJssel  en  de Regge  trekken  volle  zalen. Hun uitverkochte eindejaarsoptredens in het Hoftheater zijn daar een mooi voorbeeld van.  Op zulke avonden  toont  Höllenboer dat ze zoveel meer  in de mars heeft. Puntige teksten, verpakt in droge humor, dromerige melodieën en het bloemrijke dialect uit hun geboortedorp. Maar ho even, laten we er ook niet te gewichtig over doen. Want culturele strapatsen passen niet bij Höllenboer. Theaterdirecteuren die vragen naar het genre van de voorstelling, krijgen steevast  hetzelfde  antwoord.  'Liedties, varsies en stukkies.'

Die  liedjes en  stukjes brengt Höllenboer in het Algemeen Beschaafd Sallands. En laat die variant van het Nedersaksisch nou prima te volgen zijn in grote delen van Groningen,  Drenthe,  Twente,  de Achterhoek  en  de  Gelderse  Vallei.  

Verrek, Höllenboer kan de boer op. 

Naast Gerard en Bas schuift zanger/gitarist Hans Nieuwenhuis aan voor de muzikale ondersteuning.

Höllenboer heeft het, U kunt het krijgen.

 

© Höllenboer music bv. Voor info en boekingen Herman Albers 06-14656349

Facebook Likebox Slider